2012. február 16., csütörtök

Levendulás kamillatea bodzaszörppel

Különösen hétvégén ajánlatos a hosszú, kedves reggelekhez avagy a tökéletes ellentéthez: este, vacsora és fogmosás között, útban az ágy felé...

Ami nekünk kell:
egy kannához

| kamilla tea (1 filter fejenként vagy 2 teáskanál)
| levendula ( 1 tk. szárított, legyen kevesebb a kamillánál)
| bodzaszörp vagy almalé


Míg egy liter vizet forralunk, addig a kannába tesszük a kamillát és a levendulát, majd leöntjük a vízzel és 5 percig ázni hagyjuk. 
Fontos, hogy fedd le a kanna száját vagy, ha bögrében készíted, annak a tetejét egy tányérkával. Ekkor ugyanis értékes illóolajok szabadulnak fel, amiket -már az íz,- és gyógyhatás miatt is,- érdemes megőrizni. Ha nincs levendulád, anélkül is nagyon finom.
Mikor kiázott, szűrjük le és édesítsük finom bodzaszörppel vagy almalével!
Nagyon egymáshoz passzoló ízek, mélyíti a nyugalmat, a tündérek is ilyet ihatnak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...