2012. augusztus 24., péntek

Mákos guba hidegen

Hosszú hallgatás, és végre vissza. Erről többet nem is kell beszélni, legfeljebb annyit, hogy hazajöttem és élvezem az albérlet örömeit, sajnos egyelőre hideg konyhán. A tűzhelyet nemsokára bekötik, addig a szendvics és a saláták után megleptem magunkat máskos gubával, - persze hidegen.
Íme.

Albérlet hangulat, kazettás magnó



Hozzávalók:
| 5 db szikkadt vizes kifli
| 10 dkg darált mák (zöldséges ledarálja neked)
| 1 kis tasak vaníliás cukor
| 3 evőkanál méz (elhagyhatod)
| 1 citrom reszelt héja
| két marék mazsola
| 2 deci tej, növényi tej (vagy, amennyitől nem ázik el neked)
| + porcukor ízlés szerint

 Pofon egyszerű!
 A kifliket egy napra kint felejtem a napon, pulton szikkadni (vagy, ha gondolod, jöhet a gyors, hajszárítós módszer). Ha a gubák már kicsit szottyosak, de nem szárazak, 2 cm szélesre felkarikázom őket, majd tálba teszem.
 A mazsolát, külön tálban leöntöm egy kis forralt vízzel, hogy megszívja magát, és így hagyom 6-7 percre. Leöntöm róla a vizet és félre teszem.
 Addig a tejet -, ha lehet- felmelegítem, úgy, hogy ne forrjon; beleteszem a vaníliás cukrot, a mézet és a reszelt citromhéjat.
 Mikor langyos, meglocsolgatom a kifliket, közben óvatosan forgatom őket, ne rongyolódjanak szét.
 Ha átjárta a tej, megszórom a mákkal, a mazsolával és, ha nem elég édes, porcukorral. Ezek után szépen tálalom; van aki tejszínt rak rá vagy lekvárt és van olyan, aki ezek után bevágja a sütőbe pár percig, hogy legyen egy plusz finom íze. Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...