Csodás köret curryhez, kínaihoz, de mindenfajta mártásos ételhez, amihez rizst ennél. A receptet egy sri lankai lány hagyta itt, mostanában csak ezen jár az eszem. Otthon mindenképp megmutatom, a rizs egyenesen krémes lesz tőle, de nem édes, nem tejberizs.
Ami neked kell:
| 2 bögre rizs
| víz a főzéshez
| 4 dl kókusztej
A rizst megfőzzük kétszer annyi vízben, ha kész, leöntjük a vizet, és míg meleg, ráöntjük a kókusztejet. Összekavarjuk és hagyjuk, hogy a rizs beszívja a kókuszt. Sózzuk, nem fűszerezzük! Úgy tálaljuk a legszebben, ha szétosztjuk a rizst 3 centi vastagon és rombusz alakú mezőkre osztjuk. Nagyon finom és tartalmas köret, imádják azok, akik a rizsnek karakteres ízt vágynak. Egyenesen Sri Lankáról!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése