Ami nekünk kell:
2 személyre
(2 db, nagyjából 125 ml-s üveg/kerámia forma)
| 4 dkg vaj
| 2 tojás
| 3 dkg liszt
| 10 dkg keserű csokoládé
| cukor
| só
| két mokkáskanál aprított gyömbér
| egy mokkáskanál bors vagy szegfűbors
A formákat vajazzuk ki, cukrozzuk be és tegyük a hűtőbe.
A sütőt melegítsuk 220 fokra.
Egy tálban keverjük ki a tojássárgákat 2 púpos kávéskanál cukorral, míg a keverék kivilágosodik. Adjuk hozzá a tejet, a lisztet és egy csipet sót.
A csokoládéból félreteszünk 8 kockát, a maradékot apróra vágjuk. A vajat kis lábasban lassan megolvasztjuk, és hozzáadjuk a feldarabolt csokoládét. Folyamatosan kevergetjük, míg folyékonnyá olvad minden, hagyjuk langyosra hűlni. Ezután adjuk hozzá a tojássárgás-lisztes keveréket.
Verjük habbá a tojásfehérjéket, majd óvatosan keverjük hozzá a masszához.
Ettől a ponttól gyorsan kell dolgoznunk, különben a fehérje összeesik
A formákat vajazzuk ki, cukrozzuk be és tegyük a hűtőbe.
A sütőt melegítsuk 220 fokra.
Egy tálban keverjük ki a tojássárgákat 2 púpos kávéskanál cukorral, míg a keverék kivilágosodik. Adjuk hozzá a tejet, a lisztet és egy csipet sót.
A csokoládéból félreteszünk 8 kockát, a maradékot apróra vágjuk. A vajat kis lábasban lassan megolvasztjuk, és hozzáadjuk a feldarabolt csokoládét. Folyamatosan kevergetjük, míg folyékonnyá olvad minden, hagyjuk langyosra hűlni. Ezután adjuk hozzá a tojássárgás-lisztes keveréket.
Verjük habbá a tojásfehérjéket, majd óvatosan keverjük hozzá a masszához.
Ettől a ponttól gyorsan kell dolgoznunk, különben a fehérje összeesik
Egy kis lábasban 1,5 dl vizet hevítek a gyömbérrel, borssal és két evőkanál cukorral. Főzzük sziruppá! Ha kész, és nem forr, rakjuk bele a maradék csoki kockát, olvasszuk fel és tegyük félre.
Vegyük ki a formáinkat a hűtőből és töltsuk meg őket félig a masszával. Ezután, a langyos fűszeres szirupot próbáljuk meg a formák (és értelemszerűen, a massza) közepére önteni, majd vedd a maradék tojásos masszát és töltsd tele a formákat (a tetejét ne érje!).
Tedd őket gyorsan a sütőbe 10 percre, míg a teteje repedni nem kezd.
Vedd ki, várj míg hűlnek, de ne sokáig, langyosan a legjobb!
Vegyük ki a formáinkat a hűtőből és töltsuk meg őket félig a masszával. Ezután, a langyos fűszeres szirupot próbáljuk meg a formák (és értelemszerűen, a massza) közepére önteni, majd vedd a maradék tojásos masszát és töltsd tele a formákat (a tetejét ne érje!).
Tedd őket gyorsan a sütőbe 10 percre, míg a teteje repedni nem kezd.
Vedd ki, várj míg hűlnek, de ne sokáig, langyosan a legjobb!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése