Így készült:
| egy jégsaláta
| olívaolaj
| wooster szósz (kihagyhatod, én teljesen elfelejtettem, de finom lett)
| só, bors
| egy tojás
| citrom és/vagy lime
| olíva bogyó (elhagyható)
| parmezán vagy gran padano vagy kemény reszelhető büdössajt
| 4 vékony szelet teljes kiőrlésű kenyér
A salátát felvágom hosszú csíkokra, egy nagy tálba teszem, amibe a kezemmel könnyen hozzáférek. Megöntözöm az olíva vagy len-, tökmag-, szőlőmagolajjal (mind nagyon jó), egy löttyintés wooster szószt, sót, borsot rakok rá és jól megforgatom a kezemmel.
A saláta mennyiségétől függően veszek (nagy adaghoz) két tojást, forrásban lévő vízbe dobom és egy percig főzöm, utána gyorsan hideg víz alá teszem. Felütöm és folyékony állapotában ráöntöm a salátára. Meglocsolom citromlével, ráreszelek két jó marék sajtot, beledobom az olíva bogyókat és összekavarom.
Egy serpenyőben szárazon rádobom a felkockázott kenyérkéket, ropogósra pirítom őket, majd a saláta tetejére dobom, hogy ne szívja meg magát, mert akkor szottyos lesz. Utolsó simításként meglocsolom egy kevés olíva olajjal és rászórok annyi sajtot, amennyit nem szégyellek. ISTENI!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése