Ugye ismerős a "Jaj, mennem kell öt perc múlva, és csináltam egy kanna teát, de még túl forró hogy megigyam és a flakon szétolvad, ha beletöltöm" helyzet? Nekem ez minden második reggeli problémám volt, mire elkezdtünk "üveg" üvegeket venni (pl. literes Kubu vagy almaleves üveg). De jó -, gondoltuk- mostmár az üveg sem olvad szét és nem oldjuk ki a műanyagot a teánkba bele. Na igen ám, de az üveg elsőre szétreccsent a melegtől. Akkor mi legyen?
A probléma kiküszöbölésére idén kellett rájönnöm, hogy lehet a nem forró zöld teát elvinni suliba.
Szóval ennyi: az üveget egyharmadáig önts fel hideg vízzel, és add hozzá a forró teát!
Az üveg sem roppan szét, a lé is iható, ez kész csoda!
Reggel zöld teát vigyünk magunkkal, gyorsan kész van, így meg még gyorsabban, (1-3 perc az ázási ideje) amit buszon, villamoson kényelmesen el lehet szürcsölni. Ez ellát minket a nap elején értékes anyagokkal, és, ha tehetjük, ebédig csak gyümölcsöt vagy almát együnk. Szerintem reggeli rohanásban (ha úgy szoktuk, hogy rohanunk) reggelizni annyit jelent, hogy idegesen sietek és még kapkodva, na még gyorsan eszek egy zsemlét. A gyomor a nap folyamán reggel 7 és 9 között a legaktívabb, és rögtön ezután, 9-től 11-ig a leglanyhább. Ha ehhez mérten tudjuk beiktatni a reggeli étkezést, csodálatosak vagyunk!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése