2011. december 29., csütörtök

Az asztalon előttem BONBON!

Ha van pár rokonunk, akiknek nem tudjuk, mit adjunk, tökéletesen személyes és lehengerlő ötlet a magunk készítette bonbon! Rengeteg fajta díszítés, variáció és íz létezik, a lehetőségek tárháza végtelen. Ha pedig végiggondoljuk, árban sem megterhelőbb, mint mindenkinek külön megvenni a gagyi édességeket.


Ami nekünk kell:
| fél kiló nyers marcipán (nem feltétlenül Szamos)
| 30 dkg étcsokoládé (piacról olcsóbb)
| esetleg fokozásnak még kakaópor
| díszítésnek rendelkezésedre áll akármi, ami apró: mák, mazsola, zizi, cukorgolyó, mandula, fenyőmag, cukormáz, stb.
| sütőpapír vagy zsírpapír a szárításnál

A marcipánból golyókat gyúrunk, majd a csokoládénkat, (amiből fél kilót is be tudunk szerezni piacon, ráadásul egész magas kakaótartalmút), gőz fölött egy tálban megolvasztjuk. Ez annyit jelent, hogy fogok egy fazekat, feltöltöm félig vízzel, és melegítés közben a szájára helyezek egy fém tálat. Így a tálat melegíti a gőz, és a csoki sem közvetlenül a lángon ég. 
Ha megolvadt a csoki, kis lángon melegítem tovább és elkezdem beleforgatni a golyókat. Mikor már mindenhol érte a csoki bevonat, fogpiszkálóra vagy próbatűre felszúrom őket és a sütőpapírra rakom őket. Míg szárad a bevonat, (azaz elég gyorsan) megszórom a díszítéssel!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...