| 20 dkg kimagozott datolya
| egy meghámozott, kicsutkázott alma
| egy marék hámozott napraforgómag (szotyi, makuka)
| egy marék dió
| két teáskanál karob vagy kakaópor
| nagyon kevés kardamom por vagy egy szem megőrölt kardamom mag
| méz (akinek nem lenne elég édes)
Az összes kemény hozzávalót apró darabra vágom, főleg a datolyát, majd először az alma kockák felét aprítom fel botmixerrel vagy aprítógéppel, majd hozzáadom az összes datolyát, aztán a napraforgómagot, diót, karob vagy kakaóport és, ha szeretnénk, a mézet is.
Az almából a továbbiakban annyit adjunk hozzá az egyvelegünkhöz, amennyiből még egy sűrű, formázható (nem tocsogós) anyagot kaphatunk, olyasmit, mint az agyag.
Ezután válasszunk egy akkora formát vagy dobozt, amit az anyagunk kitölt, (én speciel a datolya dobozát választottam), nyomkodjuk bele a masszát és tegyük hűtőbe 2-3 órára.
A kész "süteményt" a formából kifordítjuk, és szeletekre vagy kockákra vágva élvezzük!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése