Talán nem csípi el ugyanazt az életérzést, de megpróbálhatunk készíteni csúsztatott palikat úgy is, hogy a nemzeti eledelünk nem a hamburger.
Finom, laktató, gyors, kényelmes, de azért ne reggel hatkor fogyasszuk.
Ami nekünk kell:
| 4 tojás (a fehéreket elszeparáljuk a sárgáktól)
| 2 csipet só
| 5 dkg cukor
| egy tasak vaníliás cukor (opcionális)
| 15 dkg liszt
| 2-3 dl tej
| olaj
| serpenyő (kisebbel könnyebb)
| extra: belesüthetünk gyümölcsöt, pl.: én ma banánkarikákat
Szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjéket felverjük, egy csipet sóval, a sárgákat egy másik tálban hagyjuk, egyelőre. A fehérjéket addig verjük, amíg olyan kemények nem lesznek, hogy fejjel lefelé sem esnek ki a tálból.
Majd a sárgákhoz térünk: hozzátesszük a cukrokat, keverjük, aztán lassanként a tej felét, majd keverjük, aztán a liszt felét, tovább keverjük, majd az így maradt tej felét (keverjük), végül a lisztet és a tej végét is csomómentesre keverjük.
Ezek után a fehérjét óvatosan összeforgatjuk a sárga masszával.
Egy kis serpenyőben merőkanálnyi adagokat sütünk ki, mindkét oldalukon.
Voilá!
Tipp: a gyümölcsöket beledobhatjuk a készre kevert tésztába, de én általában akkor teszem a szeleteket a palikra, mikor az első oldaluk már a serpenyőben sül.
Mindig legyen kéznél egy kis olaj!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése