2014. május 29., csütörtök

Tökéletes Krumplifőzelék

Tehát, ameddig még a fejemben van:

| egy fej vöröshagyma
| 750 gr újkrumpli
| 3 babérlevél
| egy kis doboz tejföl (20%)
| másfél púpozott evőkanál liszt
| kevésje víz
| só, bors

  A hagymát apróra vágom, megdinsztelem, sózom, majd az egyforma nagy darabokra vágott krumplikat ráborítom a hagymára. Ezt felöltöm 4 dl vízzel, beleteszem a babérlevelet, tovább sózom, ha kell és 15-20 percig főzöm.
  Külön megcsinálom a habarást egy magas pohárban vagy mixerben: a tejfölt felkeverem krémesre, ráöntök 5 evőkanállal a krumpli főzővizéből, majd a lisztet a tetejére halmozom. Felrázom vagy villával jól elkeverem és a krumplira öntöm, ha már megpuhult és elkeverem. Megvárom, míg a habarás összesűrűsíti a levet, egyet még rottyantok és kész! Ennél finomabb és krémesebb nem is lehetett volna.

Tipp:
A főzés előtt véletlen egyből meg akartam főzni a kicsi krumplikat, így langyos vízbe dobáltam őket, de levettem a tűzről, mert rájöttem, hogy előbb hagymát kell pirítanom. Nem biztos, de nem is lehetetlen, hogy a krumpli "újsága" és a langyos vízben való ázás tompított a keményítő tartalmon, így nagyon krémes lett.

A krumplifőzelékek nem a szépségük miatt olyan jók,
úgyhogy ez a kép inkább szóljon a megfelelő krémes
állagról, mintsem a főzelék fotogénségéről!
..

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...