2016. július 2., szombat

Kicsit felturbóztuk a tejes kávénkat...

A koktélok gyakran több színben tündökölnek, a likőrök, ginek és rumok rétegekben válnak el egymástól. Ha kicsit kreatívak vagyunk, a reggeli kávéval ugyanezt érhetjük el.


A rétegek...

Egyetlen kulcsfontosságú eszközünk a "french press" nevű szűrős kávéfőző vagy egy tejhabosító lesz, minden más kellék mindennapi konyhánkban megtalálható (, ha a fagyit nem számoljuk mindennapinak). 

Ami nekünk kell: 2 személyre
| kávé
| 2-3 dl hideg tej
| (fagyi)
| (cukor)

Figyelmeztetések: Fontos a sorrend! Aki cukorral szereti a kávét, az most tegye az üres pohárba!

Miközben lefőzünk egy kávét (2-3 személyre), a tejet felhabosítjuk, majd fokozatosan öntjük mindkét pohárba. Először a folyékony tejet (ez hamarabb landol a pohárban, mint a habos rész), aztán a habot osztjuk szét egyenlő mennyiségben. Ezután a kávé következik: próbáljuk meg egy pontban beleönteni a habba. (Ekkor oldalról látjuk, hogy a kávé középen gyűlik össze, a tej és a hab között.) Végül jöhet az opcionális fagyi, és kész is.
Reggel ugyan kicsit nagy falat, nem az a "munkába járós", amit csak úgy bedobunk, sokkal inkább beszélgetős, hosszú kávé.  



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...