2016. július 20., szerda

Nem édes a dinnye? Dinnye sorbet!

Nem kásás, de nem is finom görögdinnyét sikerült vennem, és akármilyen olcsó is volt, nem volt szívem az egészet kidobni. Az első kóstolás után teljesen egyértelmű volt, hogy reménytelen, és elkeseredetten vagdosni kezdtem a húsát, mintha ez bármin változtatna. Végül is változtatott!
Miért nem jutott ez korábban az eszembe? Valószínűleg azért, mert kicsit melós... nem éppen magszegény dinnyém ugyanis igen termékeny volt, és a magozás elkerülhetetlen, ha élvezhető finomságot szeretnénk enni. A magozás legegyszerűbb módszerét, még ki kell fejlesztenem, de tegnap annyira fellelkesedtem, hogy nem kedvtelenített el a magozás sziszifuszi ténye.


Ami nekünk kell:
| 2 kiló dinnye (héjjal együtt; 1 liter kása lesz belőle);
| némi cukor vagy édesítőszer;
| 3-4 evőkanál szörp: legjobb a bodza, narancs vagy málna;
| aprítógép.

A dinnye húsát kivágjuk, felkockázzuk, a magokat kiszedjük. (A nehezén túl vagyunk.)
Egy aprítógépbe tesszük a húst, és, ha nem édes a dinnye, teszünk hozzá cukrot vagy édesítőt (2-3 evőkanál). Hozzáöntjük a szörpöt, majd addig aprítjuk a keveréket, míg folyékony nem lesz. Az egészet egy fagyisdobozba öntjük és egy estére a fagyasztóba tesszük. Mielőtt megesszük, tegyük ki a levegőre pár percre, hogy puhuljon, vagy akár az aprítóba visszatéve kicsit átdolgozhatjuk a fagyott édességet. Nagyon finom és nem vízízű! Mentasziruppal még frissítőbb! Ha elolvad, szuper innivaló válik belőle.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...