Így készült:
| kb. fél liter olaj (vegánok kihagyhatják, mert a majonézhez kell)
| 2 tojássárgája (vegánok kihagyhatják)
| só, bors
| 2 fej hagyma
| 1-2 gerezd fokhagyma
Az a titok, hogy szabad tűzön, tárcsán, füst fölött süssük a padlizsánokat avagy aubergine-eket, ez azaz íz, ami mindent visz. Addig süssük, amíg rendesen össze nem plöttyed. A héj szinte magától leválik, a belső részt NEM FÉMből készült készült késsel, villával trancsírozzuk szét, mert a fém miatt hamar oxidálódni kezd. Ha fagyasztóba teszed, tökéletesen eláll, csak vigyázz, mindennek átadja a füstízét a hűtőben.
A tojásokat szétválasztom, a fehérje nem kell, tegyük süteménybe. A sárgákat először csak cseppenként keverem az olajjal, majd lassan adok hozzá többet és többet, míg sűrű krémes nem lesz. A sárgák rengeteg olajat képesek felvenni. Ezt a lépést a vegánok nyugodtan kihagyhatják, tojás nélkül is nagyon finom, de tehetsz hozzá, valamilyen növényi krémet, bio margarint...
Felvágom a hagymát, vagy ha nem szeretsz ráharapni (én imádok), lereszelheted, ugyanígy a foghagymát (azt mondjuk mindig reszelem). Mindent összekeverek, só, bors és pirítóssal, paradicsommal BEFALOM.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése