2011. november 12., szombat

Borzalmasan okosságok: Olívabogyó

Van pár dolog, amit muszáj tudni az olívabogyóról.

Először is:
A boltokban fekete olívabogyó néven árult olívabogyó, VIGYÁZAT, színezett, valójában nem ilyen fekete. Az eredeti fekete színe inkább vörösesbarna és legtöbbször Kamalata görög olívabogyóként áll a polcokon. Nemcsak finomabb, de meg sincs piszkálva, ugye milyen jó?
Valamint figyeljünk az Extra szűz jelzésre, ugyanis, (persze a bio sem utolsó jellemző, ha megtehetjük, de érdemes összespórolni rá) amin ez nincs feltüntetve, akkor az második vagy sokadik sajtolásból származó olaj, ami hatásában és tisztaságában közelében sincs az elsőnek. Ezt inkább használjuk bio-dieselnek...

Másodszor:
Arról hogy milyen egészséges gyakran elfeledkezünk. Én személy szerint, ha chipsért kódorgok egy boltban, mindig olívabogyóval jövök ki, mert rá kell jönnöm: finom, olcsó és jót tesz nekünk, nagyon!
Kolumbusz Kristóf feljegyzései szerint a világon "négy növény van, ami az emberi szervezet számára elengedhetetlenül fontos: a búza, a szőlő, az olíva és az aloe vera. Az első
táplál, a második megörvendezteti a szívet, a harmadik harmóniát szerez, a negyedik egészségessé tesz  "

Hasznos segítője a szívnek, vérnek, emésztőrendszernek, gyakori böjt alapanyag és a gyulladásokkal szemben is felveszi a harcot!
Tartalmaz: egyszeresen telítetlen, omega3 és esszenciális zsírsavakat, vitaminokat, ásványi anyagokat meg az élet vizét meg mindent amit csak akarunk.

Ha olívaolajjal készítünk valamit és a kezünket összekenjük vele, ISTEN MENTS hogy lemossuk!
Nekem mindenki meglepődik milyen puha az arcom, na mitől?
Úgy van, kenjük szépen szét arcunkon, kezünkön, hajunkon! Ha bőrproblémákkal küszködünk pár cseppel elég bekenni (persze akármikor is érdemes). Tíz perc múlva, amit a bőr nem szívott fel, törölgessük vagy kenjük máshova, de ne szappanozzunk! Az mindent tönkre tesz : )
Ha illóolajokat használunk testünkön, szükségünk van úgynevezett "bázisra", amin keresztül az illóolajok elvegyülve szívódhatnak a bőrbe. Hagyjuk a babaolajat és adjunk alapot az olívaolajjal!
Nagyszerűen segít a sejtek regenerálódásában, akárcsak az aloe.

Minden konyhába ajánlom, jellegzetes íze és sűrű állaga öntetek helyett is nagyszerű!
Arra figyeljünk, hogyha süteményt olajjal könnyítünk, arra napraforgó vagy repceolajat használjunk, mert az olíva, ugyan állagában tönkre nem teszi, de markáns ízt ad, amire meggyes pite közben nem vágyunk...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...