Ezt a receptet újságból lestem ki, gyors, egyszerű és OLCSÓ!
Ezen kívül abszolút mediterrán ízvilág.
Ami nekünk kell:
2-3 főre, a NEM "eszem-amíg-látok" mérték szerint
| 1 padlizsán,
| olívaolaj
| só, bors
| 1 közepes lilahagyma
| 1 nagy gerezd fokhagyma
| 2 szép megtermett szem paradicsom
| egy evőkanál kecsöp (de kihagyhatod)
| bazsalikom
| 10-12 szem magozott (barna és nem fekete, a nagyon fekete színezett!) olívabogyó összevágva
| mozzarella vagy akármilyen reszelhető sajt
Először is a padlizsánt hosszában félcentis lapokra vágjuk, bedörgöljük olívaolajjal és mindkét oldalukat lifegősre pirítjuk. A két szélső szeletet, amin a legnagyobb a héj, különvesszük és igyekszünk nem megenni már most, aztán apró kockákra vágjuk.
Eztán elkészítjük a paradicsomos tölteléket:
A hagymát, fokhagymát apróra vágjuk, megpároljuk, majd a paradicsomokat úgyszintén, amíg sűrű, de nem folyékony cucc nem keletkezik.
A paradicsomhoz hozzákeverem a felkockázott padlizsánt, olívabogyót, rázúdítok bazsalikomot, sót és borsot.
Figyelem, a sütőt elkezdem 200 fokon előmelegíteni!
Tehát, az így keletkezett cuccot a padlizsán szeleteken szétosztom halmokra, a tetejükre sajtot reszelek, a szeleteket feltekerem. Egy kerámia tálban helyes kis sorokat rendezek a göngyölegekből és a tetejükre MÉÉÉÉÉG több sajtot reszelek.
A sütőben 15 perc alatt összemelegedett egyveleget szép fehér tányérokon tálalom!
JÓ ÉTVÁGYAT! : )
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése