2011. november 27., vasárnap

Sült alma

A legegyszerűbb édesség a világon és albérletben, barátokkal, vanília fagyival; NA, az az igazi öröm!
A töltött verzióhoz kicsit több dologra is szükség lesz, de már egyszerűen fahéjjal-mézzel is kiváló.





Amire szükség lesz:
| 6-7 akármilyen piros szép alma
| fahéj
"Töltött szituáció":
| 10 dkg mandula
| 5 dkg mogyoró
| 10 dkg dió
| 2 marék mazsola
| 4 kanál méz

Az almákat magházuktól megfosztjuk, majd egy magas oldalú tepsibe tesszük. A tepsit töltsük meg az almák egyharmadáig vízzel, és gyújtsunk be 200°C-ra, 15-20 percre. A víz azért kell, hogy ne égjen oda az aljuk, de emiatt az almák alja nyers maradhat. Ha ez akkora nagy baj, akkor félidőnél fordítsuk meg őket.
Sütés közben összekeverhetjük a "mázgát".
Szóval a diót-mogyorót, mandulát összetöröm kisebb darabokra és hozzákeverem a fahéjat, mézet, mazsolát. A megsült almákat megtöltöm és, ha vagyok olyan menő, vanília fagyit vagy tejszínhabot teszek mellé. Egyéb kiegészítőként szóba jöhet még a görög vagy török joghurt mézzel, vaníliával!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...