2011. május 29., vasárnap

Első gyimelcsek - Epres-cseresznyés polenta

Ezt a neten találtam, de igazából csak egy képet róla, ott igazán gyönyörű volt és istenien mutatott. Az én fotóm nem lett olyan zseniális, de megtettem, ami a kis turista kamerától tellett.
Mostanában nagyon sok a dolog, folyton ingázni főváros és vidék legtávolabbi pontjai között, ráadásul jönnek a vizsgák is... nem könnyű, de meglesz, most egyelőre itthon és nyugiban főzőcske!

Nagyi epre, nem 10 deka per darab.
Így készül:
| 10 dkg vaj
| 10 dkg cukor (lehet kevesebb)
| 2 tojás
| 10 dkg kukoricadara
| kiskanálnyi sütőpor vagy szódabikarbóna
| zacskó vaníliás cukor
| csipet só
| egy kanál liszt (bármilyen)
| 20 dkg eper vagy cseresznye vagy mindkettő
| reszelt citrom héja



Sütőt előmelegít, 200°C-ra. Ez fontos, mert én gyakran elfelejtem és emiatt várnom kell, mikor már rég kész a massza vagy az akármi. A vajat porcukorral kevered el, habosra... a gyümölccsel óvatosabban bánj, de igazából csak bele kell dobálni mindent abban a sorrendben, ahogy leírtam : D
Egy hosszúkás formába rakd bele (mint anyu elmondta, ezt direkt polenta formának hívják épp emiatt), süsd 40 percig, ha megsült, várd meg míg kihűl és TÁLALD IS! Nagyon omlósz.

http://mspinkpiglet.blogspot.hu/2012/08/polenta-banana-bread-daring-cooks.html
Ez a recept Ms Pink Piglet's World oldaláról származik, másabb íz, de az alap hasonló.

Karácsonyi hangulatú lett.


1 megjegyzés:

  1. Hmm... Micsoda kincsek vannak itt. Azt hiszem, jó ötleteket fogok gyűjteni a blogodból. :] (A vega srác voltam a Mívesből.)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...